Kompanija ABB učesnik međunarodnog sajma železnice, infrastrukture i logistike

eurasiarail

U Istanbulu je u četvrtak 5. marta 2015. godine počeo peti Međunarodni sajam železnice, infrastrukture i logistike koji će trajati do 7. marta 2015. godine.

U okviru sajma biće prisutno oko 300 izlagača, a očekuje se oko 25 hiljada posetilaca. Svoj štand na sajmu imaće i kompanija ABB koja se, između ostalog, bavi i izradom energetski efikasnih vozova.

Podsetimo, kompanija ABB nedavno je sklopila ugovor sa švajcarskom kompanijom „Stadler Rail“ koja se bavi proizvodnjom vozova. ABB će opremom snabdevati vozove koji su namenjeni Kaliforniji, Španiji, Holandiji i Danskoj. Biće obezbeđeni kompaktni konvertori za vuču sa integrisanim pločama napajanja za električne i dizel-električne vozove. Oprema će omogućiti pretvaranje električne energije sa nadzemnih elektroenergetskih vodova do naponskih nivoa koji je potreban za pokretanje vozova, njihovog osvetljenja, grejanja, ventilacije itd.

Peti Međunarodni sajam železnice, infrastrukture i logistike održava se u Istanbul Expo centru, a organizator je „Turkel Fair Organizations Inc.“.

Sandra Jovićević

foto: electricityturkey.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti