JP EMS postavlja LED osvetljenje u svojim objektima

elektromreže srbije

Javno preduzeće „Elektromreže Srbije“ saopštilo je da će povodom Svetskog dana energetske efikasnosti koji se obeležava svakog 5. marta od 1998. godine u svojim novim elektroenergetskim objektima uvesti LED osvetljenje. Kako je istaknuto, ovo štedljivo osvetljenje doprineće uštedi energije i podizanju energetske efikasnosti.

Prvi objekat koji će biti rekonstruisan u okviru ove akcije je nova trafostanica u Srbobranu, a LED osvetljenje će biti postavljeno u poslovnom prostoru i samom krugu objekta. Nakon toga, instaliranje LED osvetljenje će postati praksa u svakom novom objektu JP „Elektromreže Srbije“.

Iz ovog preduzeća istaknuto je i da postavljanje LED osvetljenja ima za cilj da podseti potrošače koliko je važna ušteda energije kada je reč o globalnom zagrevanju i njegovim posledicama.

Inače, energetska efikasnost (EE) podrazumeva smanjenje utroška energije sa postizanjem istog efekta, odnosno korišćenje manje količine energije i resursa u svrhe obavljanja iste funkcije, poput grejanja, hlađenja, rasvete, proizvodnje, rada mašina i sličnog.

Sandra Jovićević

foto: ems.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti