Sombor dobio 45 miliona dinara za izgradnju vodovoda u Doroslovu

Foto: Grad Sombor

Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković potpisao je danas u ime Grada Sombora sa Pokrajinskom vladom Ugovor o dodeli sredstava putem javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata y oblasti vodoprivrede i zaštite voda.

Obraćajući se prisutnim novinarima i predstavnicima lokalnih samouprava, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da Pokrajina među prvima, ako ne i prva, zajedničkim snagama i sredstvima Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja i sa sredstvima lokalnih samouprava, već kroz dodelu ovih ugovora, danas započinje jedan novi investicioni ciklus.

„Samo preko Uprave za kapitalna ulaganja i preko udruženih sredstava lokalnih samouprava investiraćemo nešto više od 3 milijarde i 900 miliona dinara u odnosu na ove ugovore koje ćemo danas dodeliti za 23 projekta na teritoriji 22 lokalne samouprave“, rekao je Mirović i osvrnuo se na značaj i namenu ova 23 projekta među kojima je i somborski.

„U Somboru imamo jedan sjajan projekat. U skoro svakom naseljenom mestu rekonstruišemo vodovodni sistem. Ove godine završićemo u Doroslovu ovaj projekat“ istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dodavši da će se akcenat staviti na nastavak i završetak velikih projekata rekonstrukcija bolnica i klinika, među kojima su najznačajnije bolnice u Somboru i Senti.

U skladu sa Odlukom o dodeli sredstava, Gradu Somboru je dodeljeno 45 miliona dinara za realizaciju projekta u oblasti vodoprivrede i zaštite voda, konkretno za nastavak izgradnje vodovoda u naseljenom mestu Doroslovo.

Pored Sombora, sredstva u ovoj oblasti dobili su Vršac i Opština Mali Iđoš.

Svečano uručenje ugovora upriličeno je u holu zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

Izvor: Grad Sombor

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti