Otvoren konkurs za inovativne i prodorne ideje u vezi sa klimatskim promenama

Privredna komora Srbije vas poziva da učestvujete u EIT Climate-KIC Accelerator programu, najvećem EU akceleratoru namenjenom startapovima i preduzetnicima sa inovativnim i prodornim idejama u vezi sa klimatskim promenama. EIT Climate-KIC je najveće EU javno-privatno partnerstvo, angažovano na ublažavanju klimatskih promena i ubrzanju tranzicije ka ekonomiji nulte emisije ugljenika.

Foto-ilustracija: Pixabay

Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) aktivno deluje u četiri prioritetne teme:

  • urbana područja,
  • korišćenje zemljišta,
  • proizvodni sistemi,
  • klimatska metrika i finansije.

Privredna komora Srbije implementira Accelerator i druge EIT Climate-KIC programe u Srbiji od 2016. godine – Pioneers into Practice – progam mobilnosti profesionalaca, Ideathon – radionice za studente i Climathon-24-časa hakaton. Više informacija na https://www.climate-kic.org/.

EIT Climate-KIC Accelerator program namenjen je timovima koji nameravaju da osnuju startap (I faza), kao i startapovima do 5 godina starosti, sa najmanje dva osnivača (II i III faza) sa inovativnim, komercijalno održivim proizvodima ili uslugama u vezi sa klimatskim promenama.

Konkurs je otvoren do nedelje, 01. mart 2020. god.

Program će biti realizovan u periodu između aprila i septembra 2020. godine u 12 zemalja (Bugarska, Grčka, Kipar, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Portugalija, Rumunija, Slovenija, Srbija). Obuhvata edukaciju i intenzivne treninge, lično mentorstvo i bespovratnu finansijsku pomoć.

Učešće je besplatno, preduslov dobro znanje engleskog jezika.

Više informacija o programu i prijava učešća https://www.climate-kic.org/ris/accelerator.

Za pomoć u apliciranju možete kontaktirati: preduzetnistvo@startit.rs.

Pratite ih na https://www.facebook.com/ClimateKICSrbija/.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti