Beograd na drugom mestu u kategoriji najbolje turističke destinacije na svetu

Foto-ilustracija: Pixabay

Na nedavno održanom takmičenju „Najbolje u turizmu”, koje organizuje poznati brend „Uzakrota”, Beograd se našao na drugom mestu u kategoriji za najbolju turističku destinaciju, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda (TOB).

Najviše glasova u ovoj kategoriji dobio je turski grad Izmir, dok se na trećem mestu, posle Beograda, nalazi Njujork.

„Činjenica da je Beograd na drugom mestu, odmah iza Izmira, ali ispred Njujorka, govori da uzimajući u obzir naš region, ili još šire – Evropu, Beograd ima veliki ugled i značaj kao jedan od lidera u kategoriji takozvanog kratkog gradskog odmora. Naš glavni grad i Srbija ulivaju poverenje kod potencijalnih gostiju Beograda i Srbije. Naravno, naše promotivne aktivnosti dovele su do toga da se o tome dovoljno zna, ali i da se Beograd prikaže kao dinamičan i primamljiv grad sa atrakcijama, sadržajima i ambijentalnim celinama koje može da ponudi čak i u doba koronavirusa„, izjavio je direktor TOB-a Miodrag Popović.

Nedavno je i susedna Crna Gora ponela laskavu titulu jedne od najboljih održivih destinacija u 2021. godini, prema listi popularnog britanskog magazina za putovanja “Culture Trip”, saopštila je sredinom januara Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Foto-ilustracija: Pixabay

Crna Gora se našla u društvu egzotičnih destinacija kao što su MaldiviJapanTajland i druge.

„Godina koju smo ispratili putovanja je stavila u drugi plan. Ipak, raduje nas što je već sad uveliko trend da takva mesta budu prva na listama želja putnika širom sveta“, relkli su u NTO.

Autor objavljenog članka, kampanja “U društvu prirode” vratila je Crnu Goru na “putnički radar”.

Što se Srbije tiče, Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini.

Programom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama u iznosu od 600 miliona i 500 hiljada dinara, a za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu, u iznosu od 105 miliona dinara.

U fokusu su i razvoj infrastrukture, zaštita životne sredine i kulturno-istorijskog nasleđa u turističkim prostorima, odnosno lokalni i regionalni rast konkurentnosti i kvaliteta u turizmu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti