Nadomak Uba zajedno žive jeleni, nojevi, rakuni i divlje mačke

Foto: Miloš Karaklić

Tridesetogodišnji Milan Kojić iz Uba, od marta prošle godine nabavlja domaće i divlje životinje za privatni zoološki vrt.

U tamnavskom selu Takovu namerava da uredi etno-domaćinstvo i da se posveti seoskom turizmu.

U malom životinjskom carstvu Milana Kojića nadomak Uba rastu jeleni lopatari, a do njih škotsko goveče ili hajlender, Ferdinanad.

Tu su i nojevi, emui, ciriške ovce, rakuni i divlja mačka. Za buduće etno-domaćinstvo sa zoološkim vrtom, koje Milan želi da uredi, životinje je počeo da nabavlja pre deset meseci.

„Na prvom mestu mi je da kavezi za životinje budu adekvatni. Kako finansije dozvole, jedan po jedan boks će se raditi. Planovi su da napravimo u etno-stilu, restoran da bi ljudi mogli da prave rođendane i proslave za svoju decu u krugu životinja – jer, ko voli životinje, voli i ljude“ kaže Milan Kojić.

Foto-ilustracija: Unsplash (Emanuel Hass)

U brizi o životinjama Milanu pomažu majka, tetka i brat, a ulaganje u budući porodični posao moguće je jer imaju 40 krava koje proizvode mleko.

„Velika su mi zaduženja. Prvo, ujutru kad ustanem moram da čistim štalu, da muzem krave, da prenosim mleko, ali mi Milan pomaže“, istakla je Dragica Branković, Milanova tetka.

Za ženke nojeva Tiu i Milicu novac je donirao Miloš Stanojević iz Čučuga u Tamnavi, fudbaler koji igra u Turskoj. Brojne ukrasne ptice dobio je od prijatelja, Ivana Pejića.

Milan poseduje i pet konja. Njegovu neizmernu ljubav prema životinjama potvrđuje i činjenica da je deset godina zaposlen u prihvatilištu za pse lutalice javno-komunalnog preduzeća u Ubu.

Izvor: RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti