45 miliona dinara za zamenu individualnih ložišta u Užicu

Foto: Grad Užice

U cilju smanjenja zagađenja vazduha na teritoriji grada Užica raspisan je Javni poziv za privredne subjekte i Konkurs za fizička lica za mere smanjenja aerozagađenja iz individualnih izvora, saopšteno je na sajtu grada.

Ukupno raspoloživa sredstva podsticaja Grada i Ministarstva zaštite životne sredine za ovu namenu iznose 45.000.000 dinara.

Kako je istakla Nada Jovičić, član Gradskog veća za zaštitu živtne sredine, energetsku efikasnost i turizam, privredni subjekti koji se bave nabavkom i ugradnjom ložnih uređaja mogu se prijaviti do 3. maja, dok je konkurs za fizička lica otvoren do 19. maja.

“Najveći iznos sredstava 30 miliona dinara opredeljen je za nabavku i ugradnju kotlova na gas, gde je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om. Za meru nabavke i ugradnje toplotnih pumpi namenjeno je 5 miliona dinara a maksimalno učešće Grada i Republike Srbije do 200.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om. 10 miliona dinara opredeljeno je za nabavku i ugradnju kotlova ili etažnih peći i peći i šporeta na drvni pelet pri čemu je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije je do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om ( za kotlove i peći na pelet u sistemu grejanja) i 70.000 dinara sa PDV-om za peći i šporete na pelet”.

Važno je naglasiti i da se prvi put ove godine dozvoljava učešće na konkursu fizičkim licima, odnosno  objektima koji su u postupku legalizacije, s tim što se podrazumeva da su predata sva potrebna dokumenta do izdavanja rešenja o legalnosti odnosno o ozakonjenju objekta, što podrazumeva izveštaj o zatečenom stanju kao i elaborat geodetskih radova za sve mere, osim one koja se odnosi na nabavku kotlova na gas.

Takođe prvi put za sredstva mogu konkurisati sva fizička lica sa teritorije grada, bez obzira na to da li je reč o gradskim ili seoskim mesnim zajednicama. I vlasnici stanova u stambenim zgradama koji nemaju uslove za priključenje na gradski toplovod mogu računati na subvencije ukoliko ispune neophodne uslove.

Javni poziv za privredne subjekte možete preuzeti OVDE.

Konkurs za fizička lica možete preuzeti OVDE.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti