Akcija „Užice čistiji grad“ i ove godine, priključak na gas 540 evra

Foto-ilustracija: Pixabay

Priključak na gasovod do kraja ove godine vlasnici individulanih stambenih objekata plaćaće 540 evra sa uračunatim PDV-om u okviru akcije “Užice čistiji grad”. Odlukom preduzeća “Užice gas” i Grada Užica oni koji su zainteresovani već sada mogu da se prijave za priključenje na gasovodnu mrežu.

Prema podacima “Užice gasa”, tokom akcije realizovane prošle godine urađen je 531 priključak. Kako naglašavaju u tom preduzeću, važno je da građani koji su zainteresovani već narednih dana u upravi preduzeća u Sevojnu podnesu zahteve, a cenu od 540 evra sa uračunatim PDV-om moći će da plate na 24 mesečne rate.

Dodatna pogodnost je i mogućnost nabavke kotlova na gas uz subvencije Grada i resornih ministarstava koje je prethodne godine ostvarilo 384 vlasnika individualnih porodičnih objekata i 50 vlasnika stanova u stambenim zgradama.

U Odeljenju za zaštitu životne sredine nadaju se da će ove godine ranije biti objavljen i konkurs za mere energetske efikasnosti, kako bi svi koji su zainteresovani i ispunjavaju uslove na vreme nabavili kotlove i odradili ostale neophodne procedure. Za tu ali i ostale mere energetske efikasnosti budžetom Grada opredeljena su sredstva u iznosu od blizu 80 miliona dinara.

Izvor: Grad Užice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti