Srbija uskoro potpisuje Evropsku energetsku povelju

Aleksandar-Antic-ministarMinistar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić u izjavi za „Tanjug“ istakao je da će Republika Srbija uskoro potpisati Evropsku energetsku povelju čime će steći status posmatrača u Energetskoj uniji. Gospodin Antić je izjavio da su evropski zvaničnici izneli svoje mišljenje da Republika Srbija dobro napreduje na evropskom putu, a naveo je i da se nada skorim otvaranjem poglavlja za pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji.

Na konferenciji „Srbija u Evropskoj uniji: izazovi i prilike“ gospodin Antić je istakao da je Srbija pogodna destinacija za ulaganje, pre svega kada je reč o energetskom sektoru. On je naveo i da je glavni prioritet resornog ministarstva restruktuiranje JP „Srbijagas“ i osnivanje nezavisnog operatera transporta gasa, što bi trebalo da se završi do 1. jula 2015. godine.

Osim ministra rudarstva i energetike, na konferenciji je učestvovao i izvršni diektor „Naftne industrije Srbije“ gospodin Kiril Kravčenko. On je istakao da Republika Srbija mora da radi na poboljšanju postojeće regulative i primeni zakona kako bi se proces pridruživanja evropskom energetskom sektoru ubrzao.

Sandra Jovićević

foto: tanjug.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti