Za ekološke projekte u opštini Varvarin 21 milion evra

Foto-ilustracija: Pixabay

U opštini Varvarin su počeli radovi na izgradnji 45 kilometara nove kanalizacione mreže, kao i četiri nova postrojenja za preradu otpadnih voda.

Prema rečima Tomislava Momirovaća, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, projekat “Čista Srbija” je značajan projekat komunalne infrastrukture koji je veoma značajan za celu zemlju. 

Kako je precizirao, 21 milion evra je izdvojeno za ekološke projekte u Varvarinu, a pored mesne zajednice Obrež, na još tri lokacije u toj opštini biće izgrađena postrojenja za preradu otpadnih voda, ali i kanalizaciona infrastruktura, navodi se u saopštenju.

Ministar je ukazao na to da se trenutno ulaže u izgradnju potpuno nove kanalizacione i kolektorske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u više od dvadeset lokalnih samouprava.

“Plan je da se u naredne četiri godine uloži više od četiri milijarde evra kako bi Srbija dobila komunalnu infrastrukturu kakvu imaju Francuska, Nemačka i Austrija”, naglasio je on.

Predsednica Opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević navela je da je planirano da se za godinu dana završi kanalizaciona mreža i do 2023. godine celokupna izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.

U opštini Varvarin u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 44.738,63 metara kanalizacione mreže i četiri postrojenja za preradu otpadnih voda (Varvarin, Varvarin selo, Obrež i Gornji Katun).

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti