PREDSTAVLJAMO LED rasvetu fabrike „Grand Prom“

spalix.co.rs

Kompanija „Grand Prom“ (poznata po brendu Grand kafa“) u novembru 2014. godine uspešno je implementirala novu LED rasvetu u spoljašnjem krugu fabrike na Ledinama u Beogradu.

„Atlantic group“ kao vlasnik „Grand Proma“ je u svom poslovanju i strategiji još jednom pokazala smer i odlučnost ka primeni energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Ovim načinom poslovanja, pored sopstvenog smanjenja potrošnje energenata i poboljšanja uslova rada, „Grand Prom“ indirektno učestvuje u smanjenju opterećenosti elektroenergetskog sistema i zagađenja životne sredine kroz smanjeni sekundarni otpad i emisiju ugljen dioksida koju generišu termoelektrane proizvodeći električnu energiju.

1

Kao dokaz da su domaće firme sposobne da ovakve projekte sprovedu u delo, „Atlantic grupa“ je ovaj posao poverila beogradskoj firmi „Spalix“ koja je na domaćem tržištu poznata po implementaciji štedljive industrijske rasvete. Od izrade idejnog projekta, sa 3D fotometrijskim proračunom i tehnoekonomskom analizom, do isporuke LED svetiljki i kompletnog izvođenja radova rekonstrukcije, firma „Spalix“ je početkom novembra pustila u rad novu LED rasvetu fabričkog kruga „Grand Proma“.

Ugrađeno je 109 LED svetiljki različitih karakteristika i snaga po fasadi, banderama i ispod nadstrešnica fabričkog kruga. Dodatno je, u delu ispod nadstrešnica, rasveta kontrolisana senzorima prisutnosti i praćenja količine dnevnog svetla čime se eliminiše bespotreban rad rasvete.

Cilj projekta je bio povećati osvetljenje i smanjiti potrošnju. Nakon dugog razmatranja i analiziranja, firma „Spalix“ je zajedno sa svojim partnerima našla adekvatno rešenje koje je korisniku omogućilo da ostvari uštedu od 47 do 76 odsto na potrošnji električne energije. Svetlosni dobitak je na nekim mestima uvećan i do 300 odsto. Ukupna potrošnja novih LED svetiljki fabričkog kruga iznosi 6,4kW što predstavlja izuzetno malu potrošnju.

2

Kako navode u firmi „Spalix“, zadovoljstvo im predstavlja što je još jedna fabrika u Srbiji odabrala pravi smer u svom poslovanju i ukazala im poverenje da svojim profesionalnim pristupom i detaljnim projektom imaju čast da realizuju ovakav poduhvat.

Prema dostupnim podacima, ovo je trenutno najveća spoljašnja LED rasveta fabričkog kruga u Republici Srbiji.

Firma „Spalix“ se od svog osnivanja 2000. godine fokusirala na zastupništvo i distribuciju renomiranih svetskih proizvođača u oblasti industrije. Njene osnovne delatnosti su zastupništvo i distribucija, kao i inženjering i konsalting u industrijskoj oblasti.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti