Podgorica dobila zelenu oazu u srcu grada – Podgorički park

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, u četvrtak uveče, 16. jula, otvorio je Podgorički park – novu zelenu oaza u srcu grada i zasigurno jednu od najlepših autentičnih parkovskih površina u Podgorici.

Foto: Glavni grad Podgorica

Park se prostire na 10.000 m2 od mosta Milenijum do Moskovskog mosta i dobiće svoj prirodni nastavak sve do mosta Gazela.

Gradonačelnik Vuković istakao je da je Podgorica dobila najlepši park koji nosi naziv Podgorički park upravo zbog autohtonih biljnih vrsta poput murve, iglica, džanje, šipka i drugih, koje su u njemu zasađene, odnosno svega onoga što asocira na Podgoricu i za šta su Podgoričani emotivno vezani.

“Vrednost ove investicije prevazilazi 110.000 evra, a ovaj park će se graditi u dve faze. Za sada je završena prva faza, koja se prostire od mosta Milenijum do Moskovskog mosta, a planirano je se park uredi sve do mosta Gazela, tako ćemo dobiti jednu novu oplemenjenu zelenu površinu”, istakao je gradonačelnik i izrazio posebno zadovoljstvo što je ovo mjesto dobilo potpuno novi izgled i funkciju.

“Naši sugrađani su dobili još jedan prostor za rekreaciju, za uživanje u prirodi i nadam se da će se odgovorno odnositi prema toj činjenici i čuvati ovaj vredan mobilijar”, naglasio je Vuković.

Prostor je opremljen urbanim parkovskim mobilijarom kojeg čine: ljuljaška, ležaljke, set sto i klupe, cik-cak klupe, klupe sa naslonom, korpe za otpatke. Izgrađene su pergole sa rešetkom za puzavice i pergole za portune. Na metalnoj konstrukciji ugrađen je plato od dekinga, dok je prostor prema reci Morači ograđen drvenim stubovima na kojima je ugrađena solarna rasveta.

Gradonačelnik se posebno zahvalio Ministarstvu odbrane Crne Gore koje je dalo značajan doprinos u realizaciji ovog projekta. On je iskazao i posebno poštovanje za predan rad i trud zaposlenih u gradskim preduzećima Zelenilo i Komunalne usluge koji su vredno radili i u otežanim uslovima, kako bi se ovaj projekat završio u planiranom roku.

Izvor: Glavni grad Podgorice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti