Podgorica dobila Park energije

Gradonačelnik Glavnog grada Podgorica dr Ivan Vuković, predsednica UO Petrol Slovenija Nada Drobne Popović i direktor kompanije Petrol Crna Gora MNE Jaka Hrastnik obišli su stanicu za punjenje električnih vozila i zeleni kutak uređen u okviru projekta Mikro 020 u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu. Obilasku je prethodilo otvaranje novog prodajnog mesta kompanije Petrol Crna Gora MNE na istoj lokaciji.

Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je u ime Glavnog grada čestitao kompaniji Petrol uspešnu realizaciju još jednog projekta u Podgorici. „Grad je veoma ponosan na činjenicu da kompanija kakva je Petrol, za koju smo čuli da je ne samo lider u regionu kada je proizvodnja i promet naftnih derivata u pitanju, nego i lider u pogledu inovativnosti, kao kompanija koja se sve više bavi zelenim tehnologijama, prepoznala Glavni grad kao partnera u ovom i brojnim drugim projektima. Zahvaljujući ovoj investiciji u Podgorici danas imamo petnaestak novh radnih mesta i uređenu zelenu površinu koji smo dizajnirali u okviru našeg projekta Mikro 020, a projekat realizovali uz podršku kompanije Petrol. Što je jako važno, imamo i prvu super brzu stanicu za punjenje električnih automobila, što je apsolutno na liniji onoga što je opredeljenje Glavnog grada kada je u pitanju promovisanje novih i modernih tehnologija, a sve u interesu zaštite životne sredine“, istakao je gradonačelnik Vuković

„U Glavnom gradu ćete imati pouzdanog partnera i za naredne investicione poduhvate i nadam se da je otvaranje ovog objekta danas novi podstrek za nastavak naše uspešne saradnje“, zaključio je gradonačelnik.

„Okruženi partnerima sa kojima razvijamo partnerske odnose, a vođeni interesima lokalne zajednice, danas u saradnji sa Glavnim gradom otvaramo Park energije, kako bi naša misija živela u svojoj punoći, da naša prodajna mjesta nijesu samo uslužne stanice, nego mjesta druženja i dobre životne energije“, istakao je direktor kompanije Petrol Crna Gora MNE Jaka Hrastnik.

„Osim u oblasti maloprodaje, perspektivu razvoja kompanije u Crnoj Gori vidimo i u sektoru energetike i energetskih rešenja. S ponosom ističemo da u Crnoj Gori i regionu, poštujući najviše standarde u poslovanju, možemo bolje, drugačije, u saglasnosti s prirodom i možemo zajedno“, zaključio je direktor Jaka Hrastnik.

Foto: Glavni grad Podgorica

Zeleni kutak u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu, koji će nositi naziv Park energije, jedna je od mikro lokacija uređenih u okviru projekta Mikro 020, na inicijativu kompanije PETROL Crna Gora MNE doo, zahvaljujući donaciji kompanije u vidu materijala i radova, kao i radovima gradskog preduzeća „Zelenilo“.

„Zelenilo“ je zasadilo 27 stabala crnog bora i belog duda, 352 žbuna i 4.800 lukovica, a tepih travnjak je postavljen na 286 kvadratnih metara. Ugrađen je i hidrosistem za navodnjavanje, klupe i kante za otpatke. Prethodno se radilo na raščišćavanju terena oko parcele, uklanjanju samoniklog rastinja, košenju, orezivanju drveća i nasipanju treseta.

Idejnim rešenjem, koje je preko Saveza arhitekata Crne Gore izradio Veljko Vulanović, zidovi u parku su predviđeni za oslikavanje muralima, što će se realizovati u nekoj od kasnijih faza projekta. Rešenjem je takođe predviđena i pozicija za postavljanje skulpture, odnosno umetničke instalacije.

Kompanija Petrol realizacijom ovog projekta pridružila se grupi odgovornih kompanija koje zajedno sa nadležnim službama Glavnog grada doprinose oplemenjavanju, uređenju i revitalizaciji javnih zelenih površina u našem gradu.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti