Podgorički park obuhvatiće površinu od 10.000 m2

Foto: Glavni grad Podgorica

Podgorica će uskoro dobiti Podgorički park. Izgradnja Podgoričkog parka obuhvataće rekonstrukciju zelenih površina u Ulici Jovana Tomaševića od Visećeg mosta do mosta Milenijum.

Radovi su već počeli, pa je sa površine između mosta Milenijum i Moskovskog mosta uklonjeno nefunkcionalno i nebezbedno dečije igralište koje će biti zamenjeno novim parkovskim sadržajima i oplemenjeno novim sadnim materijalom.

Šarm stare dame protkan biljkama karakterističnim za ovo podneblje oživeće Podgoricu na jedan sasvim drugačiji način. Sadnjom autohtonih vrsta bele i crne murve, šipka, smokve, džanja i bagrema radiće se na tome da se u ovom parku dočara duh nekih prošlih vremena upletenih u moderno doba.

Pročitajte još:

Raprostranjen na preko 10.000 m² park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna. Šetne staze biće urađene od rizle, klupe će biti postavljene oko starih sadnica u prirodnom stilu, a biće i napravljena mirna, romantična oaza sa koje će se pružati pogled na dva najlepša mosta u gradu – Milenijum i Moskovski. Na ovom mestu je planirana ugradnja klupa na kojima će ljubitelji Podgorice i prirode moći da odmaraju i uživaju u pogledu.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti