Izgradnja i rekonstrukcija dečijih igrališta na 17 lokacija u Podgorici

Foto-ilustracija: Unsplash (Tatiana Rodriguez)

Glavni grad Podgorica, odnosno gradsko preduzeće „Zelenilo“ planira da ove godine na više lokacija izgradi nova ili rekonstruiše igrališta koja su zbog stepena devastacije van upotrebe.

Prošle godine započeta je ova lepa akcija u nekoliko podgoričkih naselja i zaključeno je da je neophodno da se što pre najmlađim građanima omogući da u svakom delu grada dobiju adekvatan prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i dalji razvoj.

U zavisnosti od vremenskih uslova, izvođača radova, kao i konkursnih i ostalih neophodnih procedura, u ovoj godini planira se izgradnja ili rekonstrukcija na ukupno 17 lokacija, pa se novim igralištima mogu radovati mališani i njihovi roditelji na Starom aerodromu (dve lokacije), u Novoj varoši, Zagoriču, Maslinama, Draču, Staroj Zlatici, Donjoj Gorici, Nikšićki put, MZ Ljubović, Ublima, Piperima, iza Maše, iza zgrade Simpa, u Momišićima, na Koniku i u Bloku VI.

Izgradnju i rekonstrukciju igrališta pratiće i adekvatno uređenje lokacija, u smislu oplemenjavanja sadnim materijalom i postavljanja neohodnog mobilijara za park.

Tokom prošle godine za ovu namenu Podgorica je utrošila sredstva u iznosu od 140.000 eura.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti