Obnove na Vidikovcu – fasade zgrada, pijaca, dečije igralište

Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao je u subotu, 18. januara, sa građanima dela Vidikovca i potom obišao radove na rekonstrukciji fasada jedne od šest velikih stambenih zgrada, koje će biti završene tokom ove godine. Sa građanima su tom prilikom razgovarali i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević i predstavnici nadležnih gradskih i opštinskih preduzeća i službi.

Kako je tom prilikom istakao Vesić, razgovor s građanima o njihovim problemima je od velikog značaja.

„Vidikovac je lepo i veliko stambeno naselje, izgrađeno kada je naša zemlja bila bogata, ali su fasade poslednjih decenija propale. Dobra vest za žitelje šest stambenih zgrada jeste da će tokom ove godine one biti rekonstruisane, a radovi na jednoj već su počeli. Pored toga, u ovom delu grada radimo jedno dečije igralište, uradiće se još jedno, kao i još jedan park„, precizirao je Vesić.

On je naveo da su se građani uglavom požalili na komunalne probleme, među kojima prednjači nered oko Vidikovačke pijace. Tim povodom najavio je da će tokom ove godine početi da se radi projekat preuređenja pijace, te da bi rekonstrukcija najverovatnije trebalo da počne za dve godine. Biće to moderna, natkrivena pijaca, istakao je Vesić, i dodao da će svi nadležni pojačati kontrolu nelegalne prodaje.

Građani su se požalili i na problem nepropisnog parkiranja i nedovoljnog broja parking mesta, a izrazili su i želju da se napravi autobusko stajalište na Ibarskoj magistrali nedaleko od ovog dela Vidikovca. Te stvari će u narednom periodu biti predmet provera, kako bi se videlo da li građanima može da se izađe u susret.

Foto: Grad Beograd

„Popisali smo dosta stvari koje mogu da se urade, neke su vrlo konkretne i mogu da se urade brže, a rešavanje drugih će trajati. Ali najvažnije je da se s ljudima priča o problemima i da mogu da vide da se sa predstavnicima grada, opština, javnih preduzeća može razgovarati“, poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je ovo samo jedno u nizu rakovičkih naselja koje zajedno sa saradnicima obilazi, te da je tako u čitavom gradu i da će se razgovor s građanima nastaviti.

Osim fasada u ulici Vidikovački venac broj 75, 77, 79, 81, 83 i 85, koje se sređuju, u prethodnom periodu u ovom delu Vidikovca uređen je i sportski teren, izgrađene su dve pešačke staze i postavljeno je novo osvetljenje.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti