Rekonstrukcija javne rasvete u Podgorici u vrednosti od 40.000 evra

Foto: Glavni grad Podgorica

U okviru investicionog održavanja javne rasvete, predviđene su rekonstrukcije objekata javne rasvete na više lokacija MZ Bloka V i VI.

Radovi su realizovani u Ulici Meše Selimovića (sa obližnjim parkingom), gde je ugrađeno 16 LED svetiljki i 16 pešačkih svetiljki i na taj način je osvetljena i pešačka staza. U Ulici Vijenci Danila Kiša, takođe sa obližnjim parkingom, montirano je 6 reflektora i postavljeno 6 svetiljki, a u Ulici Đoka Miraševića postavljeno je 13 LED svetiljki. Posebno se ističe da su završeni radovi na dečjem igralištu u blizini vrtića “Suncokrili”, gde je ugrađen novi stub javne rasvete, svetiljka i 6 reflektora, čime je stvoren prijatan i bezbedan ambijent za građane, naročito najmlađe. Na teritoriji MZ Blok V i VI, izvršeno je čišćenje, farbanje i zaštita na preko 100 stubova javne rasvete, odnosno, ofarbani su stubovi na pešačkoj stazi u Ulici Velimira Terzića i Ulici Blaža Jovanovića, kao i u Ulici Meše Selimovića, Ulici Đoka Miraševića i drugim lokacijama na teritoriji ovih MZ.

Ukupna vrednost radova na navedenim lokacijama iznosila je oko 40.000 evra.

Ekipe Komunalnih usluga završile su izvođenje radova i na rekonstrukciji dela Ulice Oktobarske revolucije (na potezu od Ulice kralja Nikole do Ulice bratstva i jedinstva). U tom delu saobraćajnice zamenjeno je 8 starih svetiljki sa novim LED svetiljkama, postavljen je novi stub javne rasvete sa svetiljkom, a kao što je i gore navedeno, izvršeno je čišćenje, zaštita i farbanje metalnih stubova javne rasvete. Vrednost radova u Ulici Oktobarske revolucije iznosila je oko 7.000 evra.

Posebno je važno to što zamenom postojećih svetiljki sa novim LED svetiljkama, pored energetske efikasnosti, u smislu smanjenja potrošnje električne energije, sa aspekta zaštite životne sredine se utiče i na smanjenje emisije čestica ugljen-dioksida, a time i na smanjenje zagađenosti vazduha.

Komunalne usluge će i u narednom periodu nastaviti sa farbanjem stubova i zamenom svetiljki, što će doprineti lepšem izgledu grada, povećanju sigurnosti učesnika u saobraćaju, kao i povećanju stepena energetske efikasnosti i ekoloških normi.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti