Sarajevo ulaže 50.000 evra za radove na tunelu

Foto-ilustracija: Unsplash (Daniel Jerez)

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač potpisali su Sporazum o izvođenju radova na održavanju tunela Ciglane.

Pomenutim sporazumom predviđeno je 100.000 konvertibilnih maraka (50.000 evra) za projektovanje i izvođenje radova na tunelu u sarajevskom naselju Ciglane.

„Tunel Ciglane, koji se nalazi na veoma frekventnoj saobraćajnici, je u lošem stanju. Zato smo odlučili da ovaj projekat finansiramo u celosti. Sredstva su obezbeđena u Budžetu Grada za ovu godinu, a sve u cilju poboljšanja uslova odvijanja saobraćaja i kako bi se povećala sigurnost pešaka“, istakao je Skaka.

U narednom periodu Grad će pristupiti izradi projektne dokumentacije i izvršiti izbor najpovoljnijeg izvođača, a Direkcija za puteve KS pružiti potrebnu tehničku i stručnu pomoć.

Radovi će podrazumevati čišćenje i sanaciju zidova tunela, kao i njihovo premazivanje specijalnom bojom. Predviđena je i modernizacija rasvete, tako što će se stara i dotrajala zameniti LED rasvetnim telima koja troše manje električne energije, a istovremeno daju bolji efekat osvetljenja i imaju duži vek trajanja od standardne.

U planu je i sanacija vertikalne i horizontalne signalizacije, a biće postavljena i reflektirajuća tela na kolovozu u tunelu.

Izvor: Grad Sarajevo

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti