Očišćeno stepenište kod Izletničkog puta u Zemunu

Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je danas sa saradnicima radove na čišćenju stepeništa koje povezuje ulice Tošin Bunar i Izletnički put u dužini od oko 300 metara, saopšteno je iz ove opštine.

Na čišćenju stepeništa od otpadaka koje su ostavili nesavesni prolaznici, orezivanju šiblja, granja i drveća angažovane su ekipe javnih komunalnih preduzeća „Gradska čistoća” i „Zelenilo – Beograd”.

„Naša je obaveza da apelujemo na građane da odlažu smeće na mesta koja su za to namenjena. Ekipe komunalnih preduzeća su tu da urade svoj deo posla, a na građanima je da vode računa o sredini u kojoj žive“, rekao je Kovačević.

„U proteklom periodu naglasak je bio na održavanje komunalnog reda, tako da smo u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima u različitim zemunskim naseljima organizovali akcije uklanjanja mini-deponija, čišćenja ulica, zamene dotrajalih i postavljanje novih kontejnera, a građanima su podeljene kante za odlaganje smeća i reciklažnog otpada„, objasnio je predsednik opštine.

Zemun će u saradnji sa građanima u narednom periodu organizovati ekološke akcije, jer kada se zajedno radi na unapređenju životne sredine efekti su dugoročniji.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti