Uskoro postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada na Savskom vencu

Foto-ilustracija: Unsplash (Christian Wiediger)

Posle Starog grada i Vračara, u trećoj fazi aktivnosti izrađen je plan za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu i na Savskom vencu, koji je usvojen na današnjoj sednici Skupštine Grada Beograda.

„Cilj usvojenog plana jeste unapređenje životne sredine i davanje mogućnosti svim korisnicima komunalnih usluga da mogu da razvrstaju otpad u Beogradu„, navela je u obrazloženju podsekretarka za zaštitu životne sredine Jasmina Madžgalj.

Plan je umeteljen na dva zakona – Zakon o upravljanju otpadom i Zakon o komunalnim uslugama. U okviru treće faze, koja obuhvata analizu postojećeg stanja i mikrolokacija koje zadovoljavaju kriterijume za postavljanje podzemnih kontejnera, izrađen je, dakle, plan za 2019. i 2020. godinu za teritoriju opštine Savski venac.

Na sednici je izmenjena i dopunjena Odluka o osnivanju „Slobodne zone Beograda”. Kako je precizirao podsekretar za privredu Radenko Durković, ukupna površina „slobodne zone” iznosiće 201 hektar i 78 ari.

„Pored postojeća tri područja Barič, Reva i Pančevo, zona dobija i četvrto područje, i to Staru Pazovu„, naglasio je Durković.

Takođe, izmenjena je i Odluka o povećanju osnovnog kapitala JKP „Gradska čistoća”, kao i statuti „Gradskih pijaca” i GSP „Beograd”. Na sednici su doneta i rešenja o davanju saglasnosti na rebalanse programa poslovanja za 2020. godinu za više javnih komunalnih preduzeća, kao i Odluka o obezbeđivanju uslova za uređivanje, upotrebu, unapređivanje i zaštitu kompleksa Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti