Novi kontejneri za primarnu selekciju otpada u Podgorici

Foto: Glavni grad Podgorica

Kao podrška konceptu primarne selekcije – ‘suva’ i ‘mokra’ frakcija komunalnog otpada, tokom prethodne nedelje zamenjeni su postojeći metalni kontejneri u centru Podgorice.

Na 70 lokacija postavljena su 163 namenska kontejnera – 68 plavih plastičnih sa nožnom pedalom namenjenih za odlaganje suve frakcije otpada i 95 metalnih sa plastičnim poklopcem i nožnom pedalom za odlagnje mokre frakcije komunalnog otpada.

Aktivnosti zamene metalnih kontejnera nastavljene su u delu grada preko Morače, a do sada je na 15 lokacija postavljeno 49 kontejnera – 22 za odlaganje suve frakcije i 27 za odlaganje mokre frakcije komunalnog otpada, što će se dalje sprovoditi i narednih dana.

Ove aktivnosti realizuju se sa ciljem dalje implementacije Odluke o načinu odvojenog sakupljanja otpada i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji Podgorice.

Nažalost, ovaj napor da se da doprinese lepšem izgledu grada, naišao je na neodgovorno ponašanje pojedinaca koji otpad odlažu nenamenski, iako su na posudama istaknute nalepnice sa objašnjenjem o vrsti otpada za koju su namenjene. Takođe, iako posude imaju nožnu pedalu za otvaranje poklopca, na jednom broju lokacija pojedinci su otpad odložili pored posuda.

Grad upućuje još jedan apel građanima, da zajednički doprinesu da ovakav način odlaganja otpada u potpunosti zaživi, u nadi da će uticati i na promenu loših navika pojedinaca.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti