Virtuelni asistent olakšaće opštinske poslove u Somboru, Šapcu, Bijeljini i Laktašima

Foto-ilustracija: Unsplash (NordWood Themes)

U sredu 4. marta u prostorijama Gradske uprave u Somboru održan je prvi radni sastanak u okviru Projekta „ Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem ChatBot aplikacije“. Sastanku su prisustvovali predstavnici NALED-a, kompanije SAGA i Gradske uprave grada Sombora.

Ovom prilikom predstavnicima odeljenja Gradske uprave prezentovano je šta je ChatBot aplikacija i kako ona funkcioniše.

Osnovni cilj projekta je da se na lak i brz način pomoću ove aplikacije dođe do odgovora na što više pitanja koja se tiču ostvarivanja određenih prava iz delokruga rada lokalne samouprave, ali i šire.

Ove informacije će biti u potpunosti automatizovane i dostupne 24/7. Pored uštede vremena građanima u potrazi za određenim informacijama, aplikacija će uštedeti vreme i lokalnoj administraciji i omogućiti da se obradi znatno veći broj administrativnih postupaka.

Pored Sombora, u projektu kao pilot lokalne samouprave učestvuju Šabac, Bijeljina i Laktaši, a sprovode ga Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Privredna komora Republike Srpske, Nemačka internacionalna saradnja u Srbiji (GIZ) i kompanija SAGA.

Izvor: Grad Sombor

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti