Počela sanacija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj

Foto: Grad Beograd

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević i predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović, prisustvovali su danas početku radova na sanaciji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj.

„Reč je o realizaciji još jednog velikog projekta za unapređenje zaštite životne sredine na teritoriji ove opštine, vrednog blizu 125 miliona dinara. Prilikom izgradnje stambenog naselja Gaj 1987. godine, izgrađeno je i postrojenje koje predviđa prečišćavanje vode biološkim tretmanom, a koje je vremenom devastirano i bilo je van funkcije. Projektom sanacije je predviđeno da postrojenje prečisti otpadne vode za 5.000 EC pre ispuštanja u Barajevsku reku“, istakao je Aleksandar Marković.

Predsednik opštine Barajevo je ovom prilikom istakao da je centralni prioritet ove opštine ulaganje u životnu sredinu i prečišćavanje otpadnih voda.

„Radujem se današnjem danu jer počinje realizacija još jedne ovako velike i zahtevne investicije. Posebno mi je važno da ćemo ovim projektom šetalište pored Barajevske reke potpuno staviti u funkciju, tako da i nastavak izgradnje šetališta na drugoj obali dobija potpuni smisao. Barajevo više neće biti samo jedna nerazvijena prigradska opština“, naglasio je Adamović.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti