Konferencija o projektu upravljanja otpadom u Beogradu

deponija vinca kurir.rs

U hotelu „Metropol Palas“ u Beogradu od 25. do 26. marta 2015. godine biće organizovana konferencija „Učešće privatnog sektora u uslugama tretmana i odlaganja otpada“ na kojoj će biti predstavljen projekat za usluge tretmana i odlaganja otpada grada Beograda .

Prvog dana konferencije biće organizovana poseta lokaciji na kojoj će biti izgrađen projekat, dok će drugog dana biti održane prezentacije. Rok za prijavu za učešće na ovoj konferenciji ističe 16. marta 2015. godine u 17h, s tim da kompanije koje su već dostavile pismo zainteresovanosti za ovaj projekat nemaju obavezu ponovnog prijavljivanja.

Podsetimo, grad Beograd raspisao je 9. januara 2015. godine poziv za dostavljanje pisma zainteresovanosti za javno-privatno partnerstvo za usluge tretmana i odlaganja otpada. Odlučeno je da će biti izgrađen kompleks postrojenja za tretman i odlaganje otpada, pri čemu će privatni partner biti izabran putem javnog tendera za ulazak u dugoročni sporazum sa gradom za projektovanje, izgradnju, finansiranje, upravljanje i predaju na dalje korišćenje postrojenja.

Vrednost ove investicije iznosi oko 250 miliona evra, a podrazumevaće uvođenje modernog sistema za upravljanje otpadom, izgradnju pogona za tretman otpada, linije za reciklažu otpada, izgradnju pogona za proizvodnju energije iz otpada, kao i sređivanje deponije „Vinča“.

Sandra Jovićević

foto: kurir.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti