Sledeće godine završetak izgradnje Moravskog koridora

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

U toku je izgradnja Moravskog koridora, a očekuje se da će ove godine biti završeno novih 50 kilometara tog auto-puta. Radovi bi u potpunosti trebalo da budu završeni sledeće godine, čime će građani Kruševca, Kraljeva, Trstenika, Vrnjačke banje i drugih okolnih mesta biti povezani auto-putem i brzim saobraćajnicama sa ostalim gradovima u Srbiji.

Prema rečima Gorana Vesića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrstrukture, do sada je završeno 27,83 kilometara od Pojata do Koševa, a ostaje da se završe radovi na deonici do Trstenika dužine skoro 20 kilometara.

Vesić je precizirao da je završeno 27,83 kilometara od Pojata do Koševa i da ostaje da se završe radovi na deonici do Trstenika dužine skoro 20 kilometara koji, kako kaže, napreduju veoma dobro.

Pročitajte još:

Kako je istakao, ostaje da se pusti 30 kilometara od Preljine prema Adranima. Nakon završetka novih pomenutih 50 kilometara, ostaje da se tokom sledeće godine spoje Trstenik i Adrane.

Takođe, kako je naveo, uskoro se završava i projekat rekonstrukcije pruge Stalać-Kruševac-Kraljevo-Rudnica.

Prema utvrđenom planu, ove godine treba da bude završeno oko 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, rekao je Ministar  i dodao da do 2027. treba da bude gotovo skoro 480 kilometara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti