Dunavski koridor biće završen pre najavljenog roka

Foto-ilustracija: Unsplash (Xan Griffin)

Projekat izgradnje brze saobraćajnice koja će spojiti auto-put Beograd – Niš sa gradovima Požarevcem, Velikim Gradištem i Golupcem predstavlja jedan od ključnih infrastrukturnih projekata na kojima se radi u Srbiji, sa napretkom koji obećava završetak projekta pre predviđenog roka, saopšteno je na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tokom posete gradilištu, resorni ministar istakao je da će dinamika radova omogućiti završetak prve deonice, koja je integralni deo Dunavskog koridora dužine 67 kilometara, znatno pre planiranog roka. Cilj je da se do kraja godine otvori prvih 30 kilometara trase, čime će  projekat doprineti boljoj povezanosti istočne Srbije sa ostatkom zemlje.

Saobraćajnica, koja počinje kod Petlje Požarevac i završava se kod Golupca, nastavlja se ka Kladovu uz Dunavsku magistralu, predstavljajući vitalnu vezu u saobraćajnoj mreži Srbije, za izvođača radova ima kinesku kompaniju Shangdong Hi Speed Group, koja će umesto predviđene sredine 2025. godine, radove završiti bar godinu dana ranije.

Pročitajte još:

Osim što će unaprediti infrastrukturnu mrežu, ovaj projekat će doprineti jačanju veza sa Kostolcem i ekonomski i turistički razvoj regiona. Lokaliteti kao što su Viminacijum, Ramska i Golubačka tvrđava u blizini nove saobraćajnice postaće dostupniji, što će dodatno obogatiti turističku ponudu.

Projekat Dunavskog koridora tako ne samo što će omogućiti bolju povezanost Požarevca i okoline sa ključnim saobraćajnim arterijama zemlje, već će otvoriti vrata novim investicionim i razvojnim prilikama, s obzirom da će i Beograd biti na 70 minuta.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti