Poziv za građane Ulcinja: Mali grantovi za originalne ideje

Foto: Opština Ulcinj

Ulcinjska solana, sa njenim jedinstvenim prirodnim lepotama, istorijskim i kulturnim vrednostima i bogatim divljim svetom, nakon 15 dugih godina borbe za njenu zaštitu, konačno je proglašena parkom prirode i Ramsarskim područjemmočvarom od međunarodnog značaja.

Sada svi stanovnici Ulcinja mogu dati svoj doprinos zaštiti Ulcinjske solane tako što će učestvovati u kreiranju atraktivnih i tržišno-konkurentnih turističkih iskustava, proizvoda, usluga i ponuda.

Zajedno sa javnim i privatnim sektorom, kao i sa angažovanim i zainteresovanim pojedincima, nastojimo da pomognemo u stvaranju osnove za pojačanu ekološku odgovornost i socioekonomski razvoj Ulcinja sa okolinom. Želimo da stvaramo i merimo ono što je bitno.

Prva faza projekta realizovana je je 2019. i 2020. godine kada je podržano pet projekata lokalnog stanovništva. Ovim projektima podržani su mladi bračni parovi, žensko preduzetništvo i porodični biznisi.

Kroz žensko preduzetništvo osnažena je grupa ulcinjskih domaćica okupljena oko Udruženja za promociju ženskog preduzetništva – lokalni kvalitet a cilj projekta je bio povezati gastro ugođaj sa lepotama Ulcinja, gde bi se među obaveznim destinacijama našla Ulcinjska solana.

Neki projekti su pak pomogli budućim turističkim zaposlenicima da krenu iz početka. Tako je entuzijazam i kreativnost jednog mladog para rezultirala kreiranjem brenda Reborn by Adventures, koji stremi promociji Ulcinjskog i Anamalskog polja kroz tzv. outdoor turizam.

Svih pet projekata imali su jednu zajedničku nit, a to je veza sa Ulcinjskom solanom, što se očekuje i od ovogodišnjih ponuđača.

Detalje konkursa pronađite OVDE.

Izvor: Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti