Otvoren foto i literarni nagradni konkurs „Moj ljubimac”

Foto-ilustracija: Unsplash (Sheri Hooley)

Raspisan je četvrti foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom „Moj ljubimac” u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Javnog komunalnog preduzeća „Veterina Beograd” i Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama Orka – dečjim klubom Orkica, saopšteno je iz Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Cilj takmičenja je da se kroz umetničke medije i kreativne radionice kod dece i mladih razvija odgovorno ponašanje prema kućnim ljubimcima.

Deca uzrasta od 6 do 16 godina mogu poslati fotografiju i/ili pesmu kućnih ljubimaca do 15. juna.

Fotografije treba poslati na imejl-adresu mojljubimac.dkcb@gmail.com, a pesme na imejl-adresu vesna@dkcb.rs. Najbolje fotografije i pesme, po oceni stručnog žirija, biće objavljene na sajtu i društvenim mrežama DKCB-a.

Foto-ilustracija: Unsplash (Bas Oosterwal)

Osim nagrada za najbolju fotografiju i pesmu, biće dodeljene i pohvale za fotografije ljubimaca u različitim kategorijama – za najčupavijeg, najsmešnijeg, najveselijeg, najružnijeg, najtužnijeg, najmanjeg, najvećeg, najstarijeg, najsrećnijeg, najgladnijeg ljubimca, potom za najboljeg druga, za najzaljubljeniji par, ali i za ljubimce sa najvećim ušima, najdužim repom i brkovima, najkraćim repom i najlepšim očima i osmehom. Urednica programa je Vesna Krnjaić Mitrović.

Dodela nagrada i revija ljubimaca biće održani krajem juna, na platou ispred Dečjeg kulturnog centra Beograd u Takovskoj 8, uz muzičko-scenski program i kreativne radionice. Pobednicima će nagrade uručiti direktor ovog centra Dragan Marić, a u programu će učestvovati Branko Kockica, Minja Subota, Peđolino, Slobodan Stanišić, književnik i predsednik žirija, mali pesnici – pobednici literarnog konkursa, balerine i članovi Hora DKCB-a.

U okviru programa biće organizovana radionica Dečjeg kluba Orkica „Odgovorno vlasništvo” za decu uzrasta od 6 do 10 godina, a „Veterina Beograd” organizovaće udomljavanje napuštenih pasa iz gradskog azila.

Svi učesnici i posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti