Pola miliona evra subvencija za fabriku bicikala

Kako piše Nova ekonomija, kompanija „Planet Bike“ dobiće nešto više od pola miliona evra (515.597 evra) za izgradnju fabrike bicikala u kojoj će biti zaposleno najmanje 60 radnika na neodređeno u roku od tri godine.

Foto-ilustracija: Unsplash (Scott Evans)

Vrednost investicije je 2,7 miliona evra, navodi se u ugovoru objavljenom na sajtu Ministarstva privrede koji su pre nekoliko dana potpisali ministar privrede Goran Knežević i direktor „Planet Bike-a“. Lokacija fabrike nije navedena.

U ugovoru se navodi da je 12 meseci pre podnošenja prijave za subvenciju, najveći broj zaposlenih na određeno i neodređeno u ovoj kompaniji bio 182.

„“Planet Bike se ugovorom obavezuje da zaposlenima isplaćuje osnovnu zaradu koja će biti najmanje 20 odsto veća od minimalne.

Takođe, predviđeno je da omogući na zahtev srednjih škola dolazak određenog broja đaka na praksu.

Na zahtev Ministarstva, „Planet Bike“ će morati da dostavi audio-vizuelni materijal o realizaciji investicije koji će se koristiti za reklamiranje Srbije kao investicione destinacije.

Novac će dobiti u tri tranše, prvu ratu 2021. u iznosu od blizu 60.000 evra, uz dostavljanje dokaza da je realizovan planirani deo ulaganja.

Kako se navodi, kompanija je u 2018. ostvarila konsolidovani prihod od 10 miliona evra.

„Planet Bike“, u vlasništvu Nahmijas Gorana, Mirčić Đorđa i Čvoro Lazara, pre 20 godina je počela kao distributer bicikala, delova i opreme za bicikle, da bi kasnije postala i proizvođač. Osim Srbije, glavna tržišta su Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija.

Kompanija u fabrici u Kruševcu, kako se navodi na sajtu, proizvodi bicikle pod sopstvenim robnim markama „Polar“ i „Booster“.

Takođe, za mnogobrojne partnere u zemlji i inostranstvu proizvodi bicikle pod drugim robnim markama.

Izvor: Nova ekonomija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti