Kragujevac pokrenuo kampanju za savesno držanje pasa „Dobrobit za sve“

U nameri da podseti sugrađane na odredbe Odluke o držanju i zaštiti domaćih životinja, koje se odnose na izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju, Komunalna milicija grada Kragujevca pripremila je flajer pod nazivom Dobrobit za sve.

Foto-ilustracija: Unsplash (Xiang Gao)

Kampanja Komunalne milicije ima za cilj podizanje svesti sugrađana o savesnom držanju vlasničkih pasa. Ljubav, pažnju i brigu koju vlasnici iskazuju prema kućnim ljubimcima, podseća Komunalna milicija, neophodno je podeliti i sa građanima u očuvanju i zaštiti životne sredine i dobrobiti građana.

Površine javne namene su: ulice, trotoari, parkovi, spomen parkovi, šume, obale jezera, staze i druge površine u javnom korišćenju svih nas, zbog čega je važno da one budu čiste i bezbedne.

Flajerom Dobrobit za sve, Komunalna policija podseća koje su to vrste pasa za čiju je šetnju neophodno koristiti samo povodnik ili povodnik i korpu, kako se na pravilan način održava higijena javnih površina prilikom šetnje kućnih ljubimaca, a propisane su i mere zabrane odnosno novčane kazne koje se izriču na licu mesta za one koji se ne pridržavaju navedenih normi i zabrana.

Komunalna milicija se nada da će ta uputstva i upozorenja biti pravilno shvaćena i primenjena na dobrobit vlasnika kućnih ljubimaca, dece i ostalih sugrađana, koji zajedno sa vlasnicima kućnih ljubimaca koriste iste javne površine, parkove, šetališta i uživaju u njihovoj uređenosti, higijeni i lepoti.

Flajer preuzmite OVDE.

Izvor: Grad Kragujevac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti