Javna rasprava o proceni uticaja projekata na Dunavu na životnu sredinu

Foto: Gradska opština Zemun

U Gradskoj opštini Zemun 26. decembra održana je javna rasprava o proceni uticaja na životnu sredinu za Projekat izgradnje međunarodnog putničkog pristaništa na reci Dunav u Zemunu.

Prezentaciji Studije prisustvovali su predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, predsednik Skupštine GO Zemun Nenad Vranjevac, pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Veljko Kovačević, predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i Agencije za upravljanje lukama, kao i stručna i zainteresovana javnost.

Učesnici javne rasprave upoznati su sa zakonskim regulativama, karakteristikama pristaništa, mogućim uticajima na stanje flore i faune, na kvalitet vazduha, nepokretnih kulturnih dobara i arheoloških nalazišta, na karakteristike pejzaža i druge aspekte i međusobno povezane činioce životne sredine.

Vlada Republike Srbije je još 2014. godine donela uredbu o utvrđivanju lučkog područja putničkog pristaništa otvorenog za međunarodni saobraćaj u Gradskoj opštini Zemun, prema planovima prostornog uređenja i planskoj dokumentaciji koja se odnosi na upravljanje vodama, pa je tada određena i parcela na kojoj je moguće izgraditi ovakvo pristanište.

Izvor: Gradska opština Zemun

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti