Herceg Novi dobija energetski efikasan novi vrtić

Foto: Ministarstvo ekonomije

Ugovor sa izvođačem radova za novi vrtić „Naša radost“ u Herceg Novom potpisala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u prisustvu ministra prosvete Damira Šehovića. Za izvođača je izabran konzorcijum „JV Roaming Montenegro“ Nikšić, „Mezon“ Danilovgrad i „Si-ing“ Podgorica. Narednih nedelja očekuje se početak totalne rekonstrukcije vrtića, sa rokom završetka godinu dana. Vrednost investicije je 2,4 miliona, a pružaće kapacitet za oko 150 dece.

Ova totalna rekonstrukcija izvodi se kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama sa Nemačkom razvojnom bankom, kojim koordinira Ministarstvo ekonomije, a najveći korisnik je Ministarstvo prosvete i objekti obrazovanja. U novom vrtiću, predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak dece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za decu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

Kako je saopštila ministarka Sekulić: „Procenjena vrednost sa opremanjem je oko 2,4 miliona evra, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200.000 evra.”

Ministar Šehović rekao je: “Gradnja vrtića, koja počinje narednih nedelja, zahtevala je i prethodnu sanaciju klizišta na Savini, a vrednost samo tih radova iznosila je 620.000 evra. Završetkom ojekta, Herceg Novi će dobiti jedan od najlepših vrtića, a ovo je ujedno i najznačajniji projekat u oblasti obrazovanja u ovoj opštini.

Najaviću i da nas upravo preko Programa energetske efikasnosti sa Nemačkom razvojnom bankom očekuju ubrzo totalne rekonstrukcije većeg broja obrazovnih objekata vredne preko 15 miliona evra“

Prisutnima se obratio i predstavnik izvođača Dalibor Milović, koji je poručio da će se radovi izvoditi odgovorno i kvalitetno.

Do sada je u okviru programa energetske efikasnosti sa Nemačkom razvojnom bankom izvršena rekonstrukcija i primena mera energetske efikasnosti u 33 obrazovne ustanove, a ukupna vrednost uloženih sredstava u obrazovne ustanove iznosi 26 miliona evra.

Izvor: Ministarstvo ekonomije Crne Gore

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti