Kako napreduju radovi na Medicinskoj školi, hali sportova i javnoj garaži u Kruševcu?

Foto: Grad Kruševac

Gradonačelnica Jasmina Palurović, zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević i načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić, su obišli Medicinsku školu gde su u toku radovi na kompletnoj rekonstrukciji.

Gradonačelnica Jasmina Palurović, podsetila je na hronologiju događaja koji su prethodili radovima koji su u toku.

Grad Kruševac, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru su još 2017. potpisali Sporazum o saradnji, kojim su definisane obaveze potpisnika oko implementacije Programa modernizacije škola kroz „dogradnju dela sprata Medicinske škole u Kruševcu“.

U nadležnosti Ministarstva prosvete je bio postupak sprovođenja javne nabavke za izvođenje radova na dogradnji dela sprata. Posle sprovedenog postupka, potpisan je Ugovor sa izvođačem radova. Grad je imao obavezu izrade detaljne projektno – tehničke dokumentacije, obezbeđenja građevinske dozvole i svih drugih pratećih uslova.

Izvođač radova nije izvršavao svoje obaveze prema Ugovoru, čak je prouzrokovao i štetu otkrivanjem krova, pa je došlo do prokišnjavanja i plavljenja objekta. Tom prilikom, oštećene su učionice, zidovi, podovi, plafoni, kao i elektronske i telefonske instalacije.

Iz tih razloga, Ugovor je raskinut i pokrenut je postupak sa drugim izvođačem (kruševački „Ami monter“), koji upravo izvodi radove u vrednosti od 54 miliona dinara, a pored nadogradnje obuhvataju i sanaciju štete.

Trenutno je urađena završna betonska ploča, pregradni zidovi u potkrovlju, postavljen je krov, prozori ka ulici, završene su elektro instalacije, radi se malteracija, krečenje i zamena podova.

Direktor škole Goran Ristićje rekao da će završetkom izgradnje i rekonstrukcije, škola dobiti novih 600 metara kvadratnih, 4 učionice, 3 kabineta, biblioteku i najsavremenije opremljen prostor.

Inače, Medicinsku školu pohađa 605 učenika u 20 odeljenja, a kako se očekuje, najveći deo radova biće završen do početka drugog polugodišta.

Gradonačelnica Jasmina Palurović i zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević posetili su i završne radove u Hali sportova i radove na novoj gradskoj garaži nedaleko od Autobuske stanice.

Foto: Grad Kruševac

Ove godine je, nakon radova na fasadi i zameni parketa pre 3 godine, na red došla i zamena stolica u čitavoj Hali, kao i kompletno renoviranje svlačionica. Direktor ustanove „Sportski centar“ i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Predrag Milenković upoznali su gradonačelncu i zamenicu gradonačelnice sa onim što je do sada završeno, kao i o preostalim radovima.

Prilikom posete izvođača radova na izgradnji treće parking garaže na lokaciji preko puta Autobuske stanice, gospođe Palurović i Lazarević imali su priliku da proprate završne radove na pripremi podloge za asfaltiranje. Ova garaža imaće 250 parking mesta i time će umnogome rasteretiti parking prostor u centralnim gradskim ulicama.

Izvor: Grad Kruševac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti