Završetak projekta “Mladi u akciji za zaštitu životne sredine i prirodnih vrednosti“

Foto-ilustracija: Unsplash (Kevin Laminto)

U organizaciji Udruženja „Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo” u Srednjoj školi za životnu sredinu i drvni dizajn održana je 19. decembra ove godine završna manifestacija projekta “Jačanje partnerstva – Mladi u akciji za zaštitu životne sredine i prirodnih vrednosti“.

Na manifestaciji kojoj je prisustvovao opštinski načelnik Nedžad Koldžo, predstavljene su prezentacije učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Novo Sarajevo i uručene zahvalnice i nagrade učesnicima.

U projektu su učestvovali učenici OŠ „Malta“ koji su predstavili kulturno-istorijsko i prirodno nasleđe Spomen parka „Vraca“, dok je prezentacija OŠ „Pofalići“ bila posvećena prirodnim vrednostima Park šume „Hum“.

Ovom prilikom, učenici OŠ „Velešićki heroji“ fokusirali su se na svoj angažman u proteklom periodu i ukazali na probleme vezane za okolinu u Park šumi „Hum“.

Planom rada za praktičnu/terensku nastavu usklađenu sa merama u Akcionom planu za Park šumu „Hum“ predstavila se Srednja škola za životnu sredinu i drvni dizajn, a učenici Elektrotehničke škole za energetiku prikazali su edukativno-reklamni film za promociju Parka šume „Hum“ i Spomen parka „Vraca“.

Predstavljeni su i ostali rezultati projekta koji se odnose na Plan angažmana MZ na implementaciji mera iz Akcionog plana za „Hum“, kao i Inicijative prema opštini za rešavanje glavnih problema zaštite životne sredine za Spomen park „Vraca“.

Sveukupni cilj projekta Udruženja „Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo” je doprineti poboljšanju stanja životne sredine i jačanju partnerstva za zajedničke akcije u opštini Novo Sarajevo.

Projekat „Jačanje partnerstva – Mladi u akciji za zaštitu životne sredine i prirodnih vrijednosti” podržala je Opština Novo Sarajevo.

Izvor: Grad Sarajevo

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti