Svečana dodela sertifikata na Ekološkoj pravnoj klinici

Foto: Grad Sarajevo

Zahvaljujući finansijskoj podršci Misije OSCE-a u BiH i Grada Sarajeva u prostorijama Misije OSCE-a u Sarajevu 13. decembra održana je svečanost dodele sertifikata svim studentima koji su učestvovali na projektu „Ekološka pravna klinika“.

Projekat je trajao 3 meseca, gde je učestvovalo po 10 studenata sa Pravnog fakulteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, sa ciljem unapređenja i primene znanja u oblasti zaštite životne sredine, kao i međusobnog upoznavanja i dalje saradnje. Ukupno su održane 4 sesije, a na svakoj od njih studenti su slušali predavanja stručnjaka iz te oblasti i potom radili na studijama slučajeva.

Na svečanosti koja je upriličena u petak 13. decembra prisutnima se obratila šefica Misije OSCE-a u BiH, ambasadorka Ketlin Kavalec, koja je istakla značaj i dobrobit ovog projekta s obzirom na prilike i vreme u kojem živimo, kao i zadovoljstvo samom realizacijom projekta, uz želju da se i u budućnosti opet organizuju ovakve pravne klinike.

Potom se prisutnima obratila Emina Veljović, izvršna direktorka „Aarhus centra“ u BiH i doc. dr Radislav Lale, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji su izrazili želju i spremnost za nastavak saradnje na ovom, ali i sličnim projektima.

Misija ovog projekta jeste da se razvijaju pravne veštine, kritičko mišljenje i da se na taj način podstakne osetljivost za aktuelne probleme životne sredine u zajednici. Naročito je značajno da se uspostavi i održi saradnja na ovom polju u oba entiteta BiH, jer zdrava životna sredina ne poznaje granice.

Izvor: Grad Sarajevo

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti