Završeni radovi na rekonstrukciji deonice puta Fundina – Zatrijebač u vrednosti od 250.000 evra

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i direktor gradskog preduzeća „Putevi“ Radenko Bulatović obišli su u četvrtalk, 9. aprila, rekonstruisanu deonicu putnog pravca Fundina-Zatrijebač.

Foto: Glavni grad Podgorica

“Glavni grad Podgorica je uspešno priveo kraju realizaciju još jednog važnog projekta koji je podrazumevao potpunu rekonstrukciju puta koji povezuje Fundinu i Zatrijebač, u dužini od preko 3 km, a vrednost svih izvedenih radova je 250.000 evra”, istakao je gradonačelnik Vuković, dodajući da je poseban značaj ovog projekta to što je veliki doprinos prethodnih nekoliko godina za razvoj ovoga kraja i unapređenja stanja u oblasti putne infrastrukture dala dijaspora.

“To je za nas predstavljalo i dodatnu obavezu i zato sam veoma srećan i ponosan što smo ovaj posao odradili kako smo i planirali i ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Kolji Cacaju koji je opredelio značajna finansijska sredstva, a kome sam prilikom našeg susreta prošle godine dao čvrsto obećanje u ime Glavnog grada da ćemo ovaj putni pravac rekonstruisati na proleće 2020. godine”, naglasio je Vuković.

Ističući da je ovaj putni pravac veoma značajan jer predstvalja još jednu kvalitetnu i bezbednu saobraćajnu vezu Tuzi i Podgorice, gradonačelnik se zahvalio predstavnicima MZ Ubli i MZ Fundina na tome što su sve vreme pomagali u realizaciji planiranih aktivnosti, tradicionalnim partnerima Glavnog grada iz Fonda za razvoj Kuča „Marko Miljanov“, kao i direktoru „Puteva“ i njegovim saradnicima što su važan posao za Glavni grad odradili na pravi način i na ponos svih.

Foto: Glavni grad Podgorica

Direktor gradskog preduzeća „Putevi“ Radenko Bulatović je istakao da su se izvedeni radovi na rekonstrukciji navedene deonice putnog pravca Fundina-Zatrijebač odnosili na pripremu podloge za asfaltiranje, izradu ravnajućeg sloja i ugradnja završnog sloja asfalta i dodao da će u narednom periodu završiti iscrtavanje horizontalne signalizacije duž celog putnog pravca od 14 km.

On je podsetio da je prvenstveno bilo predviđeno da se u ovaj projekat uloži 220.000 evra, ali da zbog dodatnih radova koji su obuhvatali sanaciju klizišta dugog 110 metara i rekonstrukciju priključka za selo Raševići, ova investicija ukupno iznosi preko 250.000 evra.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti