Stara Zlatica dobila zelenu oazu

Površina koja je služila za odlaganje otpada, nefunkcionalna i zapuštena, dobrim projektovanjem i realizacijom radova po projektu, pretvorena je u zelenu oazu, koja će građanima Stare Zlatice biti mesto za odmor i uživanje u prirodi.

Foto: Glavni grad Podgorica

Kako bi se ova površina privela nameni, iz gradskog preduzeća „Zelenilo“ navode da je bilo neophodno prvenstveno izvesti pripremne radove na čišćenju površine i sanitarnoj seči i orezivanju žbunja i drveća. Nakon pripremnih radova izgrađene su šetne staze nasute slojem rizle, ugrađen je parkovski mobilijar, klupe i korpe za otpatke, ali i piknik set – sto i klupa, kako bi se posetioci u potpunosti mogli prepustiti uživanju. Čitav prostor ograđen je rustičnom ogradom sa morednim detaljima koji daju specifičan izgled.

Kako bi se dodatno oplemenila površina, izvršena je sadnja ukrasnog drveća i žbunja i setva travnjaka, a da se biljni materijal održi u dobrom vitalnom stanju tokom vrelih letnjih meseci, ugrađen je i hidrosistem.

Vrednost realizacije ovog projekta iznosila je 11.500 evra, a iz gradskog preduzeća „Zelenilo“ izražavaju nadu da će korisnici ove površine, nakon okončanja epidemije koronavirusa, uživati i brinuti o njoj kao o svom sopstvenom dvorištu.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti