Podgoričani će po okončanju samoizolacije uživati u novom parku kod Starog aerodroma

Na Starom aerodromu je u sklopu projekta MIKRO 020 uređena parkovska površina, od oko 1.500 m2, po idejnom rešenju koje je obezbedio Savez arhitekata Crne Gore.

Foto: Glavni grad Podgorica

Inicijativu i sredstva za uređenje ove površine obezbedila je kompanija OKOV i tako se pridružila sve većem spisku društveno odgovornih kompanija koje u saradnji sa Glavnim gradom Podgoricom nastoje da ožive što veći broj zapuštenih urbanih džepova.

U skladu sa idejnim rešenjem izvršena je sanacija i zadržavanje svih zdravih stabala, kao i sadnja novog listopadnog drveća. Posađena je i nova trava, ukrasno žbunasto bilje i živa ograda po obodu parcele.

Uređenje ove površine podrazumevalo je i ugradnju odgovarajućeg sistema za navodnjavanje, a planirano je i redovno održavanje.

Osim navedenog, park će biti opremljen klupama, šetačkim stazama, rasvetom, kantama za smeće, besplatnim internetom, parking mestima za bicikle, modernim dečijim igralištem.

Novi park je osmišljen kao mesto susreta, kako onih za opuštanje i individualni odmor, tako i onih edukativnog i kulturnog karaktera u kojima bi učestvovala cela zajednica. Stoga se, kao reperi u prostoru, izdvajaju sledeći sadržaji:

– Uradi sam učionica

– Uradi sam igraonica

– Paviljon/scena.

Veoma su zadovoljni što će građani nakon perioda samoizolacije biti u prilici da uživaju u još jednom zelenom kutku u užem gradskom jezgru.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti