Centar Podgorice krasiće drvored kamforovog drveta!

Radovi na temeljnoj rekonstrukciji jedne od najvažnijih ulica u centru Podgorice izvode se svakodnevno, uz poštovanje preporuka za suzbijanje epidemije koronavirusa, a već se naziru i finalne konture njenog budućeg izgleda.

Foto: Glavni grad Podgorica

Osim radova na samoj saobraćajnici sa pripadajućom infrastrukturom, ekipe gradskog preduzeća „Zelenilo“ rade i na formiranju novog drvoreda kamforovog drveta. Naime, projektom je predviđeno da ulicu krasi, pored postojećeg zelenila, i 38 odraslih sadnica kamforovog drveta, koji će se posaditi u sklopu pejzažnog uređenja ulice. U prvom delu sadnje u prvoj fazi rekonstrukcije ulice posađeno je 18, trenutno se radi na pripremanju podloge i sadnji 11 sadnica u drugoj fazi rekonstrukcije ulice, nakon čega ostaje da se nakon okončanja predviđenih radova na preostalom delu saobraćajnice i pločnika izvrši i sadnja preostalih 9.

Ovo je jako važan projekat za Podgoricu vredan 850.000 evra. Rekonstrkcija ove ulice samo je još jedna u nizu inicijativa koje je pokrenula gradska uprava u cilju oživljavanja centra grada, kako bi se ovom delu Podgorice vratio prepoznatljivi podgorički duh.

Radovi na ovoj saobraćajnici podrazumevali su njenu kompletnu rekonstrukciju, što znači da je urađena atmosferska, vodovodna, fekalna i TK kanalizacija. Ova saobraćajnica će celom dužinom imati obostrani parking sa 56 parking mesta, urađenih od behatona, trotoarske površine biće urađene od visokokvalitetnog kamena, što je prirodni nastavak onoga što je do sada urađeno u Karađorđevoj, Ulici slobode i na Trgu nezaviosnosti.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti