Zasadite svoju jelku posle praznika

Foto-ilustracija: Unsplash (Mourad Saadi)

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ pokrenulo je akciju „Sačuvajmo novogodišnje jelke“ s ciljem da se probudi svest građana o važnosti očuvanja životne sredine.

„Zbog vesele, praznične atmosfere koju ukrašena jelka stvara, već decenijama ona je obavezan detalj oko kojeg se porodica okuplja u toku božićnih i novogodišnjih praznika. Prirodna jelka u dom unosi svežinu, lepotu i miris prirode.

Ukoliko ste se i Vi opredeli da novogodišnju čaroliju oživite uz pomoć prirodne jelke sa busenom, a nemate gde da je zasadite, nakon praznika ne treba da je bacite. Umesto toga, možete je doneti u Poslovnu jedinicu ‘Čistoća’, u ulici Bude Tomovića broj 7.

Komunalci će se pobrinuti da jelka nađe svoje mesto u prirodi. U prisustvu drveća značajno se unapređuje i kvalitet vazduha. Drveće vraća prirodne elemente staništa živog sveta u urbano okruženje, a to zajedno poboljšava kvalitet života stanovnika.

Ovo je prva akcija preduzeća ove vrste. Ako okitimo prirodnu jelku s busenom, a posle praznika je zasadimo u prirodi, na pogodno mesto, odnosno to umesto nas urade nadležni u JKP ‘Komunalac’, daćemo svoj lični doprinos očuvanju naše okoline“, navodi se u saopštenju preduzeća.

Izvor: Opština Vrbas

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti