Za zaštitu zemljišta u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši 20 miliona dinara

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine će sa 20,2 miliona dinara sufinansirati projekte očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Projekti koji će biti sufinansirani su čišćenje i nivelacija terena, zaštita od erozije i klizišta, uređenje humusom i travom, pošumljavanje i izgradnja eko parkova.

“Najpre želim da zahvalim predsednicima opština na proaktivnosti, zato što su želeli dobre projekte na svojoj teritoriji i što su na vreme konkurisali za sredstva ministarstva. Dobijena sredstva biće korišćena za zaštitu zemljišta u zoni ušća reke Uvac u reku Lim, zatim na Zlataru i u Prijepolju. Rok za realizaciju ovih projekata je kraj novembra, a cilj nam je da se na mestu devastiranog prostora i erozivnog zemljišta naprave eko parkovi ili drugi zeleni kutak koji će građani moći da koriste”, rekla je Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine.

Ona je iskoristila priliku da podseti da je ministarstvo u ovom kraju pomoglo u realizaciji projekata kojima je cilj smanjenje aerozagađenja, a to je urađeno tako što su zamenjene dotrajale kotlarnice i intenzivno se radi na pošumljavanju.

“Zatvorili smo i sanirali nesanitarnu deponiju „Stanjevine“, višedecenijski problem ovog kraja, a sada je na redu pribojska deponija, koju ćemo sanirati kad završimo izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši. Odlučni smo u nameri da rešimo sve probleme koji su ranije bili zanemareni. Sada su stigli na red i zato moramo svi zajedno da se potrudimo, da sprovodimo dobre projekte i da unapredimo kvalitet života građana”, poručila je ona, navodi se u saopštenju.

Ugovore o sufinansiranju projekata ministarka je potpisala sa predsednicima opština Vladimirom Babićem, Lazarom Rvovićem i Radosavom Vasiljevićem.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti