Deponija „Stanjevine“u Prijepolju sanirana i rekultivisana

Foto-ilustracija: Pixabay

Nekadašnja nesanitarna deponija „Stanjevine“ u Prijepolju sanirana je i rekultivisana nakon 40 godina, a na mestu smetlišta zasađeni su trava i zimzeleno rastinje.

„Ovo je veliki dan za sve građane Prijepolja, jer deponija više neće biti prvi prizor svakome ko se zaputi u ovo mesto, a to je zajednički uspeh svih nas. Hvala svima što ste bili uporni i ukazivali nam na problem koji vas muči decenijama. Nakon radova na sanaciji i rekultivaciji koji su trajali nekoliko meseci, ponosna sam što možemo da pokažemo konkretne i vidljive rezultate našeg zajedničkog rada.“, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ona se ujedno zahvalila i rukovodstvu opštine i građanima Priboja, jer su prihvatili da se nakon zatvaranja deponije otpad iz Prijepolja privremeno odlaže na pribojskoj deponiji, dok se ne izgradi transfer stanica u Novoj Varoši, na kojoj su radovi uveliko u toku.

„Trudili smo se u prethodnom periodu da ulažemo i u druge zelene projekte, kao što je zamena kotlarnice u osnovnoj školi „Mihajlo Baković“, ali i projekte saniranja erozivnog zemljišta, kako bi na tim prostorima bili izgrađeni eko parkovi. Sufinansiramo i lančanice na Limu koje će ovu reku učiniti čistijom. Moramo svi zajedno da idemo napred i da, zahvaljujući očuvanju životne sredine, unapredimo kvalitet života svakoga od vas“, poručila je Vujović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti