U Beogradu se neće graditi deponija za odlaganje građevinskog otpada

Foto-ilustracija: Pixabay

Deponija za odlaganje građevinskog otpada neće se graditi u Beogradu. Prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, planski su određene tri lokacije za reciklažu građevisnkog otpada.

Kako je precizirao građevinski otpad je potreban za nasipanje puteva ili druge slične radove, te da interes grada nije formiranje novih deponija za bilo koju vrstu otpada.

“Postoje tri planske lokacije u gradu za reciklažu građevinskog otpada. Jedna lokacija je u naselju Umka, druga ka neselju Slanci i treća kod pomenute bare Reva. Svaka od tri lokacije je planski definisana i ponavljam da nijedna od njih nije deponija već privremena pozicija za reciklažu neopasnog građevinskog otpada”, rekao je Stojčić, navodi se na sajtu grada.

Kako je istakao problem je opšta kultura građevinaca koji odlažu građevinski otpad na površinama koje nisu predviđene za tu namenu. To je nedopustivo i sve nadležne inspekcije, kao i komunalna milicija uključene su u taj problem.

“Najdalje za tri meseca ćemo uvesti vrlo strogu kontrolu s jasnim dokazima gde je završio građevisnki otpad. Da li je prerađen ili nije. Bukvalno ćemo znati adresu gde je otpad sa jednog objekta završio”,  najavio je on.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti