Univerexport investira u OIE, partner za izgradnju MT-KOMEX

Foto-ilustracija: Pixabay (Michael_Pointner)

Kompanija Univerexport u narednih pet godina uložiće oko šest miliona evra u izgradnju većeg broja solarnih elektrana ukupnog kapaciteta 10 MW. Ulaganje u obnovljive izvore energije predstavlja deo ESG strategije usmerene na smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte i podršku održivoj energetskoj tranziciji.

Važan korak u realizaciji ovog velikog projekta načinjen je potpisivanjem ugovora o izgradnji i održavanju elektrana sa partnerima Neopower DOO i MT-KOMEX.

U prvoj godini projekta biće izgrađeno preko 30 solarnih elektrana, na različitim lokacijama, ukupnog kapaciteta 3,5 MW, čija je vrednost blizu 2,5 miliona evra. U narednim fazama projekta, kroz njegovo planirano širenje biće ispunjen cilj od 10 MW.

Ove elektrane funkcionisaće po sistemu kupac – proizvođač, pri čemu će proizvedena električna energija obezbediti deo sopstvenih potreba.

Naredna faza projekta podrazumeva izgradnju solarnih elektrana na svim samostojećim, novootvorenim objektima Univerexport prodajne mreže, kao i izgradnju elektrana proizvođačkog karaktera na postojećem i budućem distributivnom centru.

Pročitajte još:

Solarne elektrane biće izgrađene na Univerexport maloprodajnim objektima na lokacijama u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Jagodini, Ćupriji, Adi, Vrbasu, Kuli, Apatinu, Kikindi, Temerinu, Kaću, Rumi, itd.

Kroz ovaj model snabdevanja kompanija Univerexport imaće dugoročni uticaj na očuvanje životne sredine, a ovaj aspekt projekta ima posebnu važnost.

Izgradnja i održavanje poverena je kompaniji MT-KOMEX koja je lider kada je reč o izgradnji solarnih elektrana. Tokom dugogodišnjeg poslovanja kompanija je izgradila i isporučila opremu za više od 200 solarnih elektrana na zemlji i na krovovima, čija je ukupna instalisana snaga više od 120 MW.

Stručni tim kompanije MT-KOMEX izdvaja spremnost da klijentima u svakom trenutku pruže punu podršku u svim fazama projekta, od razvojne etape do pripreme dokumentacije za tehnički prijem i ishodovanja upotrebne dozvole, po principu ključ u ruke.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti