Trideset odsto profita od prodaje „Bee Supernatural“ majica biće uloženo u zaštitu pčela

Foto: Chapter 4 Communications Consulting

Da bi se podigla svest o važnosti pčela, i njihovom doprinosu biodiverzitetu, na incijativu Republike Slovenije, Ujedinjene nacije su 20. maj proglasile kao Svetski dan pčela.

Međunarodni Earthwatch Institut je na poslednjem sastanaku u Kraljevskom geografskom društvu proglasio pčele najvažnijim bićima na planeti Zemlji.

Čak 70 odsto svetskog biodiverziteta zavisi isključivo od pčela, a oprašivanje, možda i najvažnija funkcija pčela, omogućuje biljkama da se razmnožavaju. Bez pčela, poručeno je, flora i fauna na planeti bi polako počela da nestaje.

Nažalost, pčele su ugrožene, a glavni razlozi za smanjenje njihove populacije jesu nekontrolisana upotreba pesticida, nedostatak cveća i krčenje šuma. Brojni aktivisti iz ovog razloga zahtevaju da se odmah zabrani upotreba pesticida, da počnu da se koriste prirodne alternative, a zdravlje i opstanak pčela postavi na vrh prioriteta.

„Ako pčele nestanu, ljudi imaju još četiri godine života“

Upravo iz navedenih razloga Supernatural kolekcija majica „Bee Supernatural“  ima za cilj da se skrene pažnja na prioritet zaštite staništa za pčele, a 30 odsto profita od prodaje majica biće uloženo u projekte promocije i unapređenja staništa za pčele.

Supernatural je 2019. pokrenuo proizvodnju i prodaju majica kao „biznis aktivizam“ koncept, koji ima za cilj da trajno promoviše vrednosti zaštite životne sredine i da  genereše sredstva za ekološke projekte. Prva šumska kolekcija „May the forest be with you“ lanisrana je na jesen 2019. godine i ima za cilj pošumljavanje.

Povrh toga, Supernatural se ove godine pridružio projektu udruženja Ekonaut, koji je pokrenuo „Inicijativu za medonosne bašte“ i pozvao na akciju za povećanje zelenih površina i pejzaža koji pomažu dobrobiti pčela, leptira, ptica i drugih oprašivača.

www.supernatural.eco

Izvor: Chapter 4 Communications Consulting

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti