Tim H-Bridges u polufinalu najelitnijeg svetskog takmičenja

Foto: Tim H-Bridges

H-Bridges je tim studenata pretežno sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu koji se godinama unazad takmiči na International Future Energy Challenge – u (IFEC).

Kako je tradicionalno i ove godine krajem avgusta objavljena tema takmičenja, studentski tim H-Bridges je ponovo otvorio vrata laboratorije broj 19. Timu se priključio veliki broj studenata u želji da zajedno odgovore na ovogodišnji zadatak, koji podrazumeva projektovanje Solid State transformatora. Prema pravilima, studenti samostalno rade na svim etapama projekta, što uključuje i saradnju sa privredom zarad nabavljanja svih potrebnih elemenata i opreme.

O ozbiljnosti rada našeg tima svedoči činjenica da u konkurenciji timova iz Amerike, Nemačke, Kine i mnogih drugih zemalja sveta naš tim uvek postigne zavidne rezultate, među kojima se izdvajaju prvo mesto 2005. i 2019. kao i druga mesta 2020. i 2022. godine.

Pročitajte još:

Posle tri meseca napornog rada, zvanično možemo reći da smo na dobrom putu da tu listu produžimo. Naš tim se plasirao u polufinale najprestižnijeg svetskog takmičenja iz oblasti energetske elektronike.

Šesti put zaredom pakujemo kofere i spremamo se na put u Sjedinjene Američke Države, gde ćemo se boriti za mesto u finalu koje će se održati u Nemačkoj u gradu Hanoveru.

U svetlu svih dosadašnjih uspeha, nadamo se da ćemo ponovo omogućiti da se Srbija pohvali jednim od najboljih inženjerskih podmladaka sveta!

Za više informacija pogledajte ovde.

Izvor: H-Bridges

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti