Grad Rim ulaže značajna sredstva u ozelenjavanje grada

Foto-ilustracija: Pixabay (The_Double_A)

Rimska gradska uprava predstavila je Investicioni plan za zelene površine Rima. Reč je o 61 različitoj aktivnosti koje će biti realizovane do kraja 2023. godine, a za koje je izdvojeno oko 69 miliona evra. Ovo su dodatna sredstva, koja se pridodaju onim za redovno održavanje, koja iznose preko 50 miliona evra, navodi se na zvaničnoj stranici Roma Capitale.

Građanima je omogućena interaktivna mapa preko koje će moći da prate aktivnosti vezane za realizaciju plana.

Predviđeno je 19 projekata za obnovu, među kojima je projekat obnove parka Villa Ada vredan devet miliona evra, kao i projekat nabavke novih sadnica drveća za šta je izdvojeno dva miliona evra.

Pročitajte još:

Posebno je određen budžet za nabavku 13 novih vozila i opreme za igrališta i sportske terene.

Pored ovih, postoji još 29 projekata čija je vrednost preko dva miliona evra, a koji se odnose na investicije u veterinarsku bolnicu, puteve, zelenilo na grobljima, parkove za pse i drugo.

Gradonačelnik Rima rekao je da je ovo dobro razrađen i detaljan plan, koji dolazi kao odgovor na promene do kojih dolazi razvijanjem grada Rima, a koji je potreban kako bi se obezbedio kavlitetan život za sve.

Prema njegovim rečima, ovo je važan element kada je reč o održivosti, društvenom razvoju i promociji blagostanja svakog građanina Rima.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti