Svi energetski subjekti spremni za predstojeću grejnu sezonu

Foto-ilustracija: Pixabay

Tema jučerašnjeg sastanka Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima bila je obezbeđivanje sredstava i energenata za period do kraja marta naredne godine, kao i mere za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata, stoji u saopštenju Vlade.

Predstavnici JP „Elektroprivreda Srbije” predstavili su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama.

Takođe, na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanju i distribuciji u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve u vezi sa zalihama energenata za zimu.

Predstavnici Poslovnog udruženja „Toplane Srbije” i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

Na sastanku su, sem predstavnika resornog ministarstva, učestvovali i predstavnici „Elektrodistribucije Srbije”, AD „Elektromreže Srbije”, JP „Srbijagas”, “Transportgasa” i „Naftne industrije Srbije” a. d.

Takođe, prisustvovali su i predstavnici JP „Srbijašume“, Javno-komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, Sekretarijata za energetiku Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Republičke direkcije za robne rezerve, RHMZ i preduzeća „Srbija kargo“.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti