Sve se može kad se ruke Markovčana slože

Foto-ilustracija: Unsplash( Mike Benna)

Stanovnici Markovca na dobrom su putu da svoje selo nadomak Vršca učine jednim od najuređenijih u Srbiji. U organizaciji saveta MZ Markovac, meštani su sproveli još jednu akciju uklanjanja divljih deponija, čišćenja ulica i uređenja zelenih površina, piše na sajtu Grada Vršca.

Savet MZ Markovac se zahvalio svojim meštanima i ovom prilikom uputio još jedan apel na sve meštane Markovca da smeće odlažu na za to predvidjena mesta.

„Akcija ne samo da daje lepši i čistiji izgled sela, već i podstiče decu da vode računa o svom selu. Mnogo vam hvala na podršci u ovakvim akcijama i računamo na vas u našim budućim akcijama“ izjavio je predsednik saveta Jablan Lazić.

Član Gradskog veća za ruralni razvoj Slaviša Maksimović istakao je da ovakve akcije imaju za cilj podizanje svesti stanovnika o zaštiti životne sredine te da je ovo primer dobre prakse koju bi trebalo da slede i ostale Mesne zajednice.

Donedavno divlju deponiju vredni Markovčani pretvorili su u uređen prostor sa novim sadnicama topole, a redovnim održavanjem ovaj prostor će u narednom periodu prerasti u lep park sa klupama i zanimljivim sadržajima za sve generacije.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti