Očistili divlju deponiju, ali je u blizini počela da se stvara nova

Foto-ilustracija: Pixabay

Nakon što je očišćena i stavljena pod nadzor inspektora jedna divlja deponija u blizini Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, ta lokacija je čista, ali je smeće počelo da se gomila nedaleko odatle – pored zgrada u Triglavskoj ulici. Za Južne vesti iz Opštine Palilula kažu da rešenje za čišćenje nove deponije, ali i mere za sprečavanje da se ona ponovo stvara, još traže.

Divlja deponija u niškom naselju Crvena Zvezda pre nekoliko dana je očišćena, a kako bi se sprečili građani da na to mesto ponovo donose smeće, tu 24 sata dežuraju komunalni milicajci i inspektori.

Međutim, građani su tu lokaciju zamenili drugom, pa je novo smetlište postao prostor oko zgrada u Triglavskoj ulici.

„Problem postoji što je kod PMF-a očišćena deponija, a pošto sad tu dežura neko, ljudi koji su tamo bacali đubre dolaze kod naših zgrada da bacaju đubre. To je par stotina metara dalje“ ukazuje stanar Triglavske Aleksandar Ilić i ističe da se na tom mestu smeće dovozi i kamionima iz kojih se istovaruje đubre i građevinski šut, a koliko god puta da se ono očisti, svaki put se iznova pojavi.

Novu divlju deponiju, dodaje Ilić, danas je obišla “delegacija” u kojoj su između ostalih bili direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović i predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković, kojeg je pre toga upravo Ilić, kako tvrdi, obavestio o novom smetlištu.

„Šetali su se tu pored deponije. Par nas građana sačekalo ih je da im objasni sa kakvim se problemima susrećemo. Nešto treba da se uradi da se to više ne dešava, a ne da svake druge godine neko dođe da čisti, da se slika tu i potom ode odatle, a mi ostajemo da živimo tu i opet imamo taj problem. Oni su međutim, prošli kroz tu deponiju i sišli kod PMF-a, pa ih posle toga nismo našli“, prepričava Ilić.

Vučković u odgovoru Južnim vestima nije precizirao kada bi i nova deponija mogla da bude očišćena i stavljena pod nadzor, ali je istakao da se radi na rešavanju tog problema.

„Kad bude, biće. Ja ne mogu prejudiciram, tražimo neka rešenja i nadam se da ćemo ih naći. I za preventivu, i za čišćenje“, kaže Vučković.

Podsetimo, pre nekoliko dana radnici JKP Mediana očistili su divlju deponiju u naselju Crvena Zvezda u Nišu kod Prirodno-matematičkog fakulteta, a kako je tada rekao Vučković, sa tim preduzećem dogovorili su da na tom mestu postave još jedan kontejner za kabasti otpad. Jedna od deponija u Crvenoj Zvezdi nedavno je bila u plamenu.

Izvor: Južne vesti 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti